Jak se starat o keramickou magnetickou tabuli

Jak se starat o keramickou magnetickou tabuli

Jak se starat o keramickou magnetickou tabuli

Magnetická tabule s keramickým povrchem je vysoce odolná, avšak i o její povrch je potřeba se správně starat. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak ještě více prodloužit životnost tabule a zajistit si vždy ideální vlastnosti keramického povrchu. 

NĚKOLIK TIPŮ

Používání kvalitních popisovačů a fixů

Používání kvalitních popisovačů a fixů

Pro popisování keramické tabule používejte výhradně popisovače na bílé tabule. Volbou kvalitních fixů si ušetříte spoustu času s čištěním. Nekvalitní popisovače mohou být špatně mazatelné či zanechávat šmouhy, kterých se bez čističe obtížně zbavuje. Každých 4–6 měsíců navíc doporučujeme výměnu popisovačů. Vlivem stárnutí inkoustu dochází ke ztrátě jeho vlastností, což může vést k zanechání hůře mazatelných stop.

Správné mazání tabule

Při popisování tabule stírejte inkoust vždy, až dostatečně zaschne (stačí počkat 2–3 s). Inkoust, který nestihl zaschnout, se snadno rozmaže a znečistí i mazací houbičky. Znečištěné houbičky poté velice rychle zašpiní psací plochu tabule. Ideálním řešením jsou stěrky s výměnnými vložkami, které i mnohem lépe odstraňují inkoust z tabule. Při mazání tabule nepoužívejte žádné drsné předměty, jako jsou houbičky či drátěnky na nádobí.

Správné mazání tabule
Čištění bílé keramické tabule

Čištění bílé keramické tabule

Tabule se používáním zanáší nečistotami a ztrácí svou funkčnost. Rychlost zanášení ovlivňují používané popisovače, prašnost prostředí a mazací pomůcky. Prašné nečistoty se obtížně čistí na sucho, a proto je dobré alespoň 1–2x týdně použít čistící kapaliny na tabule, kterými lehce obnovíte povrch tabule. Nedoporučujeme používat čističe obsahující písek či jiné brusné materiály a čističe na zásadité bázi. Nedoporučujeme čistit tabuli vodou, jelikož většina popisovačů je voděodolných a inkoust se tak ještě více rozetře. Používejte speciální čistící prostředky na bázi alkoholu. Doporučujeme čistič tabulí ekoTAB

Keramická tabule je odolná, ale ne nezničitelná

Keramická tabule je vysoce odolná proti poškrábání, chemikáliím a jiným vnějším vlivům. Avšak je náchylná na tupé nárazy a nárazy obecně. Nárazy keramiku nepoškrábou, ale mohou povrch promáčknou a vytvořit důlky či promáčkliny. Nejenže takové poškození snižuje komfort psaní, ale také podstatně ovlivňuje interaktivitu při spojení keramické tabule s interaktivním projektorem. Obzvláště pak interaktivitu ovládanou prstem. Při používání rýsovacích potřeb, jako jsou kružítka, pravítka apod., dbejte na to, aby pomůcky obsahovaly měkké dosedací plochy.

Keramická tabule je odolná, ale ne nezničitelná
Martin Libich
Autor: Martin Libich
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.