Jak vyčistit bílou tabuli

Jak vyčistit bílou tabuli

Bílá tabule je nepostradatelnou součástí většiny učeben a spousty kanceláří. Slouží k psaní, kreslení a prezentaci informací. Problémem bílých tabulí mohou být nečistoty, které mohou znemožnit čitelnost textu a vzhled tabule. V tomto článku se dozvíte, jak vyčistit bílou tabuli od různých typů obvyklých znečištění a také, jaké čisticí prostředky a fixy používat.

Správné mazání

Důležitým bodem je správné mazání tabule. Při popisování tabule stírejte inkoust vždy, až dostatečně zaschne (stačí počkat 2–3 vteřiny). Nezaschnutý inkoust se totiž snadno rozmaže a znečistí mazací stěrku. Znečištěná vložka na mazací stěrce pak rychle zašpiní psací plochu tabule. Při mazání tabule nepoužívejte žádné hrubé předměty, jako jsou houbičky či drátěnky.

Správné čištění

Nejlepším způsobem, jak udržet bílou tabuli v čistotě, je pravidelná péče o ni. Tabuli čistěte za pomoci suchého hadříku, odstraníte tak veškerý suchý popisovač. Při důkladném čištění tabule doporučujeme použít čistič na bílé tabule. Doporučujeme čistič na bázi alkoholu. Využít můžete například náš čistič ekoTAB. Čistič jednoduše nastříkáte na tabuli a setřete hadříkem či stěrkou.

Na bezproblémové čištění bílé tabule doporučujeme čistič ekoTAB.

Jednou za čas je dobré setřít zbytky čističe horkou vodou, aby se nám tabule špatně nemazala a rychle neznečistila. Na závěr už tabuli jen řádně osušte hadříkem.

Doporučujeme takto tabuli čistit pravidelně, ideálně alespoň dvakrát týdně.

Správná volba fixů

Důležitá je také správná volba mazacích fixů. Pro popisování bílé keramické tabule používejte výhradně mazací fixy na bílé tabule. Volba nekvalitních fixů může způsobit větší znečišťování tabule a její horší mazatelnost.

S pravidelným čištěním a správnými čisticími prostředky a fixy můžete udržet bílou tabuli v perfektní kondici. Pamatujte na to, že používání správných fixů na bílou tabuli vám usnadní udržování tabule v čistotě a v optimálním stavu pro psaní a kreslení.

Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.