Představení LCD panelu Avtek Connect 6

Představení LCD panelu Avtek Connect 6

Značka Avtek představuje špičkové a cenově velmi dostupné interaktivní LCD panely od úhlopříčky 55“ až po úhlopříčku 98“. Interaktivní LCD panely si lze představit jako velký tablet či počítač. Svoje využití naleznou nejen ve výuce, ale i ve firmách a institucích.

V tomto článku vám blíže představíme LCD panel nejvyšší řady Connect s úhlopříčkou 86“, konkrétně model Avtek TouchScreen 6 Connect s úhlopříčkou 86“.  

Představení displeje

Všeobecné informace 

Všeobecné informace 

Základním parametrem je vždy úhlopříčka, v tomto případě se jedná o 86“. Dostatečně velká úhlopříčka je důležitá proto, aby všichni žáci ve třídě na LCD panel dobře viděli a obraz pro ně byl čitelný. Do třídy proto vždy doporučujeme velikost 86“.  

LCD s úhlopříčkou 86“ má rozměry 1957 x 1159 x 86 mm. Hmotnost displeje je 64,6 kg (celé balení váží cca 84 kg). Dále displej nabízí ochranné tvrzené sklo s tvrdostí 7 na Mohsově stupnici tvrdosti, což pro představu odpovídá tvrdosti křemene. Nemusíte se tak obávat náhodného poškrábání displeje. Na zadní straně displeje se nachází VESA v rozměru 800 x 600 mm, která slouží k uchycení displeje na zeď či zvedací systémy.

Displej 

Standardem, jako u většiny LCD panelů, je rozlišení 4K, tedy 3840 x 2160. Jednou z největších výhod Avteku je jeho svítivost, která je úctyhodných 430 cd/m2, což je jedna z nejvyšších hodnot mezi displeji na trhu. Díky tak vysoké svítivosti bude displej jasný a perfektně čitelný za všech okolností. Obrovskou výhodou je také senzor okolního světla, který automaticky upravuje jas displeje dle okolních podmínek. Životnost celého panelu je až 50 000 hodin.  

Displej 
Dotyk

Dotyk

Displej lze ovládat prstem nebo přiloženými pery. Pero má dvě strany a na každou stranu lze v programu Note nastavit při malování různé funkce. Například na jednu stranu červenou barvu fixu a na stranu druhou žlutou barvu zvýrazňovače. Displej podporuje až 20 dotyků současně. Skvělá vlastnost displeje je také AirGap 1 mm neboli Zero bonding. To znamená téměř nulovou mezeru mezi dotykovou vrstvou a ochranným sklem, což zaručuje naprosto přesnou a bezchybnou práci při výuce nebo na poradách a pocit blížící se psaní na skutečné tabuli. 

Konektivita

K displeji je možné se připojit pomocí různých konektorů nebo bezdrátově. Konkrétně displej nabízí vstupy HDMI, USB, VGA, LAN a Audio. Zmíněné konektory lze použít pro přenos obrazu, zvuku, interaktivity, internetu nebo procházení souborů, jako jsou například obrázky, videa či hudba. Novinkou je také konektor USB-C, díky kterému můžete přenášet obraz, zvuk a interaktivitu přes jediný kabel, přičemž notebook se bude současně nabíjet. Displej je vybaven i HDMI výstupem, takže obraz lze posílat do dalšího zařízení pomocí HDMI kabelu (pouze Avtek Connect 6 86“). Samozřejmostí je také bezdrátové připojení z počítačů, telefonů nebo tabletů pomocí technologie Miracast nebo AirPlay. Součástí balení je bezdrátový Wi-Fi & Bluetooth modul, který zajišťuje všechnu bezdrátovou komunikaci, včetně připojení displeje Wi-Fi. Displej lze také rozšířit o zásuvný modulový počítač, který se nazývá OPS PC. Díky němu se z displeje stává robustní All in One zařízení. Do OPS PC lze nainstalovat operační systém Windows.  

Konektivita
Prostředí

Prostředí

Základem displeje je Android 9.0, který vám poslouží k procházení webu, malování, psaní poznámek, nahrávání obrazovky, procházení složek a souborů a mnoho dalšího. V programu určeném pro malování si můžete zvolit z široké škály barev nebo si můžete nahrát vlastní pozadí, s kterým můžete dále pracovat. Základní prostředí nabízí několik možností pozadí, například notová osnova, linky, čtverce a další. Dále Android obsahuje obchod s aplikacemi, odkud lze stáhnout téměř jakoukoliv aplikaci. Celé prostředí je dostupné v českém jazyce. Pro ulehčení výuky nebo porad jistě oceníte nástroje jako jsou stopky, časovač, světelný kužel a další vychytávky.  

Zvuk

O kvalitní zvuk se postará dvojice reproduktorů, každý o výkonu 16 W (celkově tedy 2x 16 W). Displej plně ozvučí běžnou třídu nebo jednací místnost. Pokud by však bylo třeba zvuk dostat na vyšší úroveň, lze k displeji připojit externí reproduktory. 

Zvuk

Technologie interaktivního panelu Avtek

Stanislav Dobrozemský
Autor: Stanislav Dobrozemský
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.