Programy pro interaktivní tabule

Programy pro interaktivní tabule

Samotné interaktivní tabule představují revoluci ve vzdělávání a prezentacích.  Ale bez správných programů a aplikací by byly jen velkými dotykovými obrazovkami. V tomto článku se podíváme na nejlepší programy pro interaktivní tabule, které pomáhají těmto zařízením využít veškerý svůj potenciál.

Mezi asi nejznámější program patří Microsoft PowerPoint, klasický program pro tvorbu prezentací. Zefektivnit jej však můžete při použití na interaktivní tabuli. S jeho funkcemi pro vkládání textu, obrázků, videí a animací, můžete vytvářet interaktivní prezentace, které zaujmou studenty a publikum.

Alternativou k tradičním prezentacím v PowerPointu je Prezi. Jedná se o online nástroj pro tvorbu prezentací. Obsah vytvořený v tomto online programu pro interaktivní tabule jistě osloví vaše posluchače.

Dalším programem, který stojí za zmínku je Nearpod. Ten umožňuje učitelům vytvářet interaktivní lekce a prezentace, které mohou studenti sledovat na svých zařízeních. Mimo to obsahuje nástroje pro zjišťování dojmu a hodnocení prezentace. Nearpod je kompatibilní s Windows, Mac OS, iOS a Android.

Skvělou volbou pro vyváření kvízů a her pro studenty v prostředí interaktivních tabulí je Kahoot!. Zpestřete tak díky tomuto programu například konec hodiny a vytvářejte pomocí něj různé soutěže a zábavné učební aktivity, které motivují k aktivní zapojení studentů. Kahoot! Je kompatibilní s jakýmkoliv zařízením s internetovým připojením.

Mezi další program, jenž nabízí velké množství interaktivního obsahu, který mohou učitelé využít ve svých lekcích, patří Gynzy. Tento program zahrnuje matematické nástroje, interaktivní mapy a další učební materiály.

Dalším tipem na aplikaci pro interaktivní tabule, která stojí za zmínku, je Explain Everything. Tato aplikace je výborná volba pro vytváření animovaných prezentací. Můžete v ní kreslit, zapisovat poznámky a přidávat multimediální prvky.

Chcete-li svým žákům zpestřit výuku cizích jazyků, využijte program Duolingo na interaktivní tabuli. Jedná se o online platformu, kde si pouze vybere jazyk, který chcete studovat a dále úroveň, na které chcete začít. Je to skvělý interaktivní program pro MŠ, ZŠ i SŠ.

Tyto pokročilé technologie umožňují učitelům, lektorům a řečníkům zapojit své publikum a studenty do výuky nebo prezentací více než kdykoli předtím. Využijte možnosti interaktivních tabulí na maximum.

Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.