Tabule na kreslení i výzdobu

Tabule na kreslení i výzdobu

Začátek školního roku je pro každého vždy plný očekávání a vzrušení. Prvňáčci se těší na nové kamarády, prostředí a zážitky, zkušení mazáci se těší na svoje spolužáky a pro učitele a učitelky to znamená připravit prostředí, které bude podporovat vzdělání, inspiraci a bude pro všechny příjemné. Jedním z klíčových prvků, který tvoří atmosféru každé třídy, jsou tabule na kreslení i výzdobu.

Přestože technologie nabízí moderní alternativy výuky i kreslení, tabule je stále nezaměnitelnou součástí vyučování. Učitelům poskytuje nástroj, prostřednictvím kterého mohou předávat informace, ale také zaujmout pozornost studentů. Zároveň dávají příležitost pro zapojení studentů do kreativní výzdoby.

Výzdoba tabulí na začátku školního roku je způsob, jakým učitelé zpříjemní prostor, ve kterém stráví spoustu času. Je to také jedna z prvních věcí, kterou uvidí studenti, když vkročí do třídy. Výzdoba tabule plní dvojí funkci. Učitel prostřednictvím ní může vyjádřit svoji osobnost a pro studenty tvoří inspirativní prostředí.

Tabule na fixy či křídy však neslouží jednorázově jen na začátek roku při tvorbě výzdoby. Využívá se v průběhu celého školního roku. Často pro sezónní témata, aktuální události, učební cíle či k přilákání pozornosti studentů.

Tabule můžete různě využít - například udělejte seznam narozenin žáků.

Nepodceňujte tabule při výzdobě třídy. Mají významnou roli ve vzdělání už po generace. Jsou nástrojem k předávání informací, zapojení studentů, tvorbě inspirativního prostředí, a navíc odrážejí osobnost učitele. Kreslení na tabuli zase zapojí studenty a dává jim prostor pro seberealizaci.

Takže, páni učitelé a paní učitelky, s kreativitou do toho! Ať jsou naše tabule vaším plátnem pro inspiraci.

Beáta Tomanová
Autor: Beáta Tomanová
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.