Vychytávky LCD displejů

Vychytávky LCD displejů

V dnešní digitální době se výuka ve školách neustále vyvíjí. Technologie hrají větší roli v procesu vzdělávání a LCD displeje jsou jedním z nejnovějších vynálezů, které mají potenciál vylepšit výukové prostředí. Jaký je přínos LCD displeje ve školách? Jak je těžké ovládat rozhraní LCD displeje? Vyplatí se používat LCD displej oproti projektoru? Podívejte se s námi, co vše vám používání LCD displeje přinese. 

Snadná orientace, ovládání a vynikající obraz 

Lehké ovládání LCD displeje představuje jednu z klíčových výhod tohoto zařízení ve výuce.  Téměř každý v dnešní době vlastní chytrý mobilní telefon nebo tablet a toto prostředí je vám proto jistě blízké. Ovládání a orientace na displeji vám tak nebude činit problémy. LCD displeje vynikají vysokou kvalitou obrazu. Je tak možné zobrazovat ostré a detailní snímky, videa a texty, což je při výuce důležité. 

Atraktivnější výuka 

LCD displeje přináší možnost interaktivnější výuky ve školách. Pocit při psaní je téměř totožný jako při psaní na tabuli. Displeji nevadí slunce ani odlesky a dotyk je tak mnohem přesnější než při používání projektoru. Kombinujte psaní poznámek přímo na obrazovku displeje s interaktivními aplikacemi a učiňte tak výuku pro žáky zábavnější. Ukládejte si jednotlivé strany a už se vám nestane, že se něco smaže. 

Pocit při psaní na LCD panel je téměř totožný jako při psaní na tabuli.

Práce s aktuálními informacemi 

Obrazovku displeje lze rozdělit na dvě části. Na jedné můžete pohodlně zobrazit prezentaci a na druhé využívat další výukové materiály nebo webové stránky. Díky připojení LCD k internetu máte přístup k velkému množství online zdrojů. Tím se výuka stává bohatší a více propojená s aktuálními informacemi. 

Samostatné fungování displeje 

Většina LCD displejů má zabudovaný Android, to znamená, že s displejem lze pracovat i bez připojeného počítače. Na displeji můžete využívat integrované aplikace, jako je malování, kalkulačka, stopky nebo aplikace vhodné přímo pro výuku. Pomocí těchto nástrojů můžete například rozdělit žáky do skupinek nebo jim umožnit hlasování. Také se vám budou hodit třeba pro výuku matematiky, kde si snadno nakreslíte 3D modely geometrických obrazců. Pokud máte displej připojený k internetu, jednoduše si stáhnete jakoukoliv aplikaci, na kterou jste zvyklí. Budete tak mít po ruce aplikace, které mohou zahrnovat matematické nástroje, interaktivní hry, jazykové programy, simulace a další. Ulehčí vám to výuku i práci se zařízením.

Dlouhá životnost i pod maximálním provozním zatížením 

LCD displeje mají dlouhou životnost a jsou téměř bezúdržbové, což je zásadní rozdíl oproti projektorům. Laserové i lampové projektory vyžadují pravidelnou údržbu, jako je například čištění filtru a u lampových projektorů i výměna lampy. Náklady na údržbu LCD displeje jsou mnohem nižší a riziko, že výuku přeruší technický problém, je také menší. Životnost LCD displeje je výrobci udávána 50 000 hodin, což je v přepočtu na vyučovací hodiny více než 40 let. Laserové projektory mají životnost asi 20 let a lampové projektory mezi 4 a 9 roky. 

Zajistěte si dostatečný prostor pro popis 
LCD v kombinaci s křídly poskytuje prostor na poznámky. Zavřená křídla navíc slouží jako dodatečná ochrana LCD displeje. Pokud by vám křídla přišla na poznámky nedostatečná, můžete využít kombinaci s přední tabulí. Přední tabule je dostatečně velká a zajistí vám tak mnoho prostoru pro popis. Volba mezi křídou a fixem je na vás. Zvedací systém umožňuje přizpůsobení výšky tabule a LCD výšce žáka i učitele. Volit můžete mezi zvedacím stojanem nebo pylony. Nejste-li si jistí, která volba je ta pravá zrovna pro vaši školu, obraťte se na nás a společně přijdeme na ideální řešení.  

Svůj LCD panel můžete díky dvojitým pylonům skombinovat nejen s křídly, ale i s velkou tabulí.

LCD displeje zkrátka patří k moderní výuce. Umožňují prezentovat informace v digitální podobě a ve vysoké kvalitě. Díky nim snadno sdílíte informace s celou třídou a učební proces se tak stává interaktivnějším. LCD displeje umíme snadno zkombinovat s keramickou tabulí a vytvořit vám tak dostatek prostoru pro standardní popis fixem či křídou.  

Ondřej Štoudek
Autor: Ondřej Štoudek
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.