Výhody a nevýhody zvedacích systémů

Výhody a nevýhody zvedacích systémů

Dostali jste na starosti pořízení tabule a tápete ve volbě zvedacího systému? Pojďme si srovnat hlavní výhody a nevýhody ekoTAB zvedacích systémů, a to stojanu zvedacího a pylonového zvedacího systému.

Po přečtení tohoto článku už se budete umět rozhodnout, který zvedací systém je ideální právě pro vaše potřeby, ať už jste ředitel školy či manažer firmy.

Zvedací systém tabulí Stojan zvedací

První možností, kam umístit tabuli, je hliníkový stojan zvedací značky ekoTAB. Jednou z jeho největších výhod je snadné dovážení pomocí přidání či odebrání variabilního závaží. Tabule na zvedacím stojanu se dovažuje prostřednictvím cihel umístěných pod krycí deskou stojanu. Přidáním či odebráním cihel lze pak tabuli snadno a přesně dovážit, aby sama nevyjížděla nebo naopak nesjížděla dolů.

Další nespornou výhodou je variabilita tohoto závaží při modifikaci sestavy. Rozhodnete-li se pro výměnu tabule nebo doplnění ramene a projektoru, stačí stojan opět pouze dovážit pomocí cihel. Není nutné vynakládat žádné další finance.

Zvedací systém tabulí - Stojan zvedací AL

Stojan zvedací je také připraven pro umístění univerzálního ramene, které slouží pro uchycení dataprojektoru. Pokud se v budoucnu rozhodnete pro rozšíření tabule o dataprojektor, stačí doobjednat naše univerzální rameno a s jeho montáží si už poradí i šikovný školník.  

Výhodou zvedacího stojanu ekoTAB je také tichý chod a dlouhá životnost.  

Rozsah zdvihu stojanu zvedacího je 56 cm. Rozmezí tohoto rozsahu je jednou z největších hodnot na trhu mezi stojany zvedacími.  

Zvedací systém tabulí Pylon 

Druhou možností, na kterou lze tabuli umístit, je pylonový zvedací systém ekoTAB. Tento pylonový systém doporučujeme zejména pro mateřské školy. Zkrátka tam, kde jsou malé děti a spodní hrana tabule se musí dostat co nejblíže k zemi. Vysoký rozsah zdvihu je jednou z hlavních výhod  pylonového zvedacího systému. 

Pylony lze zdvojovat a tím zajistit jejich vyšší nosnost. Pak na ně lze umístit i těžké interaktivní panely. Dvojité pylony pak umožňují nezávislý pohyb dvou tabulí za sebou. 

Zvedací systém tabulí - PYLON AL

Hlavní nevýhodou pylonových zvedacích systémů je jejich vyvážení pro přesně daný typ řešení. Rozhodnete-li se v budoucnu pro jakoukoliv modifikaci, bude ne zcela snadná a zpravidla i nákladná. Pokud si například vyberete jinou tabuli nebo chcete přidat projektor, je často nutné vše demontovat, odvézt k nám na firmu, upravit a poté opět namontovat u vás. Tento proces se sebou samozřejmě nese zvýšené náklady. 

Každá z variant má svá pro a proti. Nejste-li si jistí, jaká možnost bude tou nejlepší právě pro vaše prostory a potřeby, kontaktujte nás. Společně najdeme řešení, které pro vás bude to pravé ořechové.  

Beáta Tomanová
Autor: Beáta Tomanová
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.