1/2 Kalibrace interaktivity u projektoru EPSON - PERO

1/2 Kalibrace interaktivity u projektoru EPSON - PERO

Vlastníte interaktivní projektor EPSON 680Wi, 685Wi nebo 695Wi a nevíte si rady s kalibrací interaktivního pera? Dotyk pera není přesný nebo opožděný?

Předpokladem pro správně fungující interaktivitu je kvalitní projekční plocha, která má dokonale rovinný povrch a konstrukci, která se nekroutí. Takovou ideální projekční plochou je keramická bílá tabule. Pokud jsou tyto vstupní parametry splněny, máte vyhráno. Samotná kalibrace interaktivních projektorů a per EPSON není obtížná. Pojďme na to.

Interaktivní pero je skvělým doplňkem interaktivních projektorů.

Automatická kalibrace pera

Jakmile proběhne instalace projektoru na rameno, je potřeba jej zkalibrovat, aby interaktivita fungovala správně. Pokud je projektor určen pouze na interaktivitu pomocí pera, stačí spustit automatickou kalibraci a tím je projektor nastavený a připraven k použití. Pokud se vyskytnou problémy s interaktivitou v průběhu používání, můžete automatickou kalibraci kdykoli zopakovat a tím problémy odstranit.

Na projektoru nebo na dálkovém stiskneme tlačítko „Menu“. V menu najedeme na položku „Rozšířené“, kde vybereme „Easy Interactive Function“ a potvrdíme tlačítkem „Enter“.

V „Rozšířené" vybereme položku „Easy Interactive Function".

Dále budeme pokračovat výběrem možnosti „Automatická kalibrace“. 

V „Easy Interactive Function" zvolíme možnost „Autom. kalibrace".

Zobrazí se následující obrazovka. Tabule musí být čistá, nesmí na ní být žádné nežádoucí objekty. Ideálně, aby místnost byla zastíněná a při automatické kalibraci musí uživatel odstoupit od tabule a nedotýkat se jí. 

Potvrzení zahájení automatické kalibrace.

Jakmile se kalibrace provede, interaktivní dataprojektor je připraven pro práci. Tuto kalibraci není potřeba provádět s pravidelností. Maximálně dle potřeby, pokud by byl dotyk nepřesný. 

Ruční kalibrace pera

Pokud z nějakého důvodu nelze provést automatická kalibrace, je možné provést ruční kalibraci. Pokud se po provedení automatické kalibrace umístění ukazatele a poloha pera neshodují, můžete provést ruční kalibraci.

V „Easy Interactive Function" zvolíme možnost „Ruční kalibrace".

Zobrazí se následující obrazovka. Tabule musí být čistá, nesmí na ní být žádné nežádoucí objekty. Ideálně, aby místnost byla zastíněná a při automatické kalibraci musí uživatel odstoupit od tabule a nedotýkat se jí.

Potvrzení zahájení ruční kalibrace.

Zahajte ruční kalibraci potvrzením volby „Ano“. V levém horním rohu promítaného obrazu se zobrazí blikající zelený kroužek. Dotkněte se středu kroužku špičkou pera. Kroužek zmizí a pod ním se zobrazí další kroužek. Dotkněte se dalšího kroužku a pokračujte. Když se dostanete na konec sloupce, zobrazí se další kroužek na začátku nového sloupce. Pokračujte, dokud nezmizí všechny kroužky. Pokud se spletete a klepnete vedle, stisknutím tlačítka „Esc“ na dálkovém ovladači se vrátíte na předchozí kroužek. Chcete-li celou ruční kalibraci zrušit, stiskněte a podržte tlačítko „Esc“ po dobu 2 sekund.

V levém horním rohu promítaného obrazu se zobrazí blikající zelený kroužek. Dotkněte se středu kroužku špičkou pera.

Když se dostanete na konec sloupce, zobrazí se další kroužek na začátku nového sloupce.

Po odklikání všech kroužků je kalibrace dokončena a pero připraveno k práci.

Další související články

2/2 KALIBRACE INTERAKTIVITY U PROJEKTORU EPSON - PRST

2/2 KALIBRACE INTERAKTIVITY U PROJEKTORU EPSON - PRST

Lampové versus laserové projektory

Lampové versus laserové projektory
Stanislav Dobrozemský
Autor: Stanislav Dobrozemský
Formulář byl úspěšně odeslán.
Nastala chyba při odesílání formuláře.

NAVRHNEME VÁM OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ.NAPIŠTE NÁM PODROBNOSTI.

Lucie Krejčí
Lucie Krejčí Vám ráda pomůže

(uvedením telefonu urychlíte komunikaci)

Poskytnuté osobní údaje zpracováváme podle našich zásadách zpracování osobních údajů.